Odensehuis De Witte Boei

Het Odensehuis is al vanaf 2009 een plek in Amsterdam Zuid voor mensen met (beginnende) dementie of geheugenproblemen, mantelzorgers, hun familie en vrienden. Het is een inloophuis waar u rustig naar binnen kan lopen voor informatie, een praatje, een kopje koffie of thee, aanschuiven bij de lunch en deelnemen aan één van de activiteiten of om te helpen in de organisatie van dit alles.

In 2019 is begonnen met de start van een Odensehuis op de Oostelijke Eilanden. Het is geen zelfstandig Odensehuis en valt onder de verantwoordelijkheid van Stichting Odensehuis. Het is gevestigd in Huis van de Buurt De Witte Boei in de Kleine Wittenburgerstraat 201, en op maandag van 10 tot 12.30 geopend. Samen met vrijwilligers, buurtgenoten en professionals maken we het Odensehuis en werken we aan een dementievriendelijke buurt. U bepaalt zelf waaraan u mee doet en wanneer u komt. Niets moet, veel kan.  Om deel te nemen in het Odensehuis is een diagnose of indicatie niet nodig. Verschillende activiteiten zijn mogelijk als lotgenotengesprekken, muziek maken & luisteren, lezingen over geschiedenis en natuur, bewegen op muziek, naar de sportschool, wandelen, creatief vormgeven, of naar een museum, samen lezen en nog veel meer.  Met elkaar maken we een programma.

In verband met Corona zijn er activiteiten in kleine groepjes en 1-op-1 activiteiten. Ook kunnen mensen, als zij zich aanmelden, online aanschuiven om zo van elkaars gezelschap te genieten en, zij het op afstand, samen iets te doen. Contact tijdens Corona is er via telefooncirkels en beeldbellen. Daarnaast kan er gebruik gemaakt worden van de OdenseTV om elkaar te informeren en te ondersteunen.

Het Odensehuis De Witte Boei is open in de even weken. Deelnemers melden zich van te voren aan via telefoon of mail (coordinator@odensehuis.nl of 020-3374244).

Dag
Tijd
Activiteit
Maandag
10 tot   12:30 uur
Voor elk   wat wils

Dementie Karavaan

Ook bestaat de mogelijkheid aan te sluiten bij de Dementie Karavaan, die op verschillende plekken informatie over dementie en mantelzorg meebrengt. Coördinator Karine Klappe, Odensehuis Zuidoost: “Mantelzorgers vinden het moeilijk om aan te kloppen voor hulp. Terwijl dat juist ontzettend belangrijk is.” Het programma van de Dementie Karavaan bestaat uit informatie door ervaringsdeskundige vrijwilligers (mantelzorg ambassadeurs),  informatie over de mantelzorgondersteuning, en het vertonen en bespreken van een korte film met een interview met een mantelzorger.

Image

Bezoekadres

Kleine Wittenburgerstraat 201
1018 LT Amsterdam
Tel. 020 33 74 244
E-mail: coordinator@odensehuis.nl

Bereikbaarheid

Bus 22 stopt op de Wittenburgergracht.

Openingstijden

Maandag van 10.00 tot 12.30 uur
(even weken).

Contactpersonen

Coordinator
Xandra van der Swan | xandravanderswan@odensehuis.nl

printbare versie agenda

Agenda van het Odensehuis Oostelijke Eilanden

maandag, 26 februari 2024
  • Open activiteit
    13:30 - 15:00

Nieuws van het Odensehuis De Witte Boei

Open Podium Odensehaven in de Witte Boei

Open Podium in De Witte Boei

Op de zondagen 20 juni, 27 juni, 4 juli en 11 juli van 14 tot 15:30 uur presenteerden we een Open Podium in ...
Print Friendly, PDF & Email