Odensehuis Amsterdam Zuidoost

In Amsterdam Zuidoost is het Odensehuis al sinds 2012 een Odensehuis open. De deelnemers, vrijwilligers, mantelzorgers en buurtbewoners hebben daar in de jaren een warme plek, bruisend van informatie, ontmoeting en ontspanning. Voor de bezoekers is de donderdag de dag om even bij te komen van hun wekelijkse beslommeringen.

Het Odensehuis Amsterdam Zuidoost is geen zelfstandige locatie en valt onder de verantwoordelijkheid van het Odensehuis Amsterdam Zuid. Het is gevestigd in Buurtcentrum Holendrecht aan het Holendrechtplein 38, en op donderdag van 10 tot 14 uur geopend.

Zuidoost_Karine en Anita_foto_ShirleyBrandels

Foto Shirley Brandels

Het activiteitenprogramma is sinds juli binnen de Corona richtlijnen weer opgestart met een kleine groep deelnemers. Er is daarnaast altijd contact mogelijk via de whatsapp groep en er kan gebruik gemaakt worden van OdenseTV om elkaar te informeren en te ondersteunen.

Bij het Odensehuis in Zuidoost ligt het accent op het bieden van voorlichting en ondersteuning aan mensen met geheugenproblemen en/of dementie en aan mantelzorgers en vrijwilligers die met dementie te maken hebben.  Tijdens de inloop zijn er verschillende activiteiten zoals natuurwandelingen, wekelijks yoga, de Culturele Apotheek, gespreksbijeenkomsten en creatieve workshops. Regelmatig zijn er informatieve Odensehuis lunchrooms rond een thema. Dit jaar bijvoorbeeld over samen dementievriendelijk, wet- en regelgeving bij de ondersteuning voor mensen met dementie, technologie, en over mantelzorgondersteuning.

Dementie Karavaan

Odensehuis Amsterdam Zuidoost

Dance Connects op het Holendrechtplein

In samenwerking met Markant trekt de Dementie Karavaan door Zuidoost en geeft informatie over dementie en mantelzorg. Coördinator Karine Klappe, Odensehuis Zuidoost: “Mantelzorgers vinden het moeilijk om aan te kloppen voor hulp. Terwijl dat juist ontzettend belangrijk is.” Het programma van de Dementie Karavaan bestaat uit informatie door ervaringsdeskundige vrijwilligers (mantelzorg ambassadeurs),  informatie over de mantelzorgondersteuning van Markant, en het vertonen en bespreken van een korte film met een interview met een mantelzorger:

klik hier voor het filmpje.
Flyer Week van Dementie in Zuidoost 2020

Expertise Netwerk Dementie Amsterdam Zuidoost

Image

Bezoekadres

Buurtcentrum Holendrecht
Holendrechtplein 38
1106 LP Amsterdam

Bereikbaarheid

OV: Metro
halte: Holendrecht
uitgang: Holendrechtplein

Openingstijden

donderdag van 10.00-14.00 uur

Contactpersonen

Karine Klappe
telefoon: 06 27 53 67 97
zuidoost@odensehuis.nl


printbare versie agenda

Agenda van het Odensehuis Zuidoost

dinsdag, 03 oktober 2023
 • Eten bij Resto van Harte
  17:30 - 18:30
  buurthuis holendrecht, Holendrechtplein 38, 1106 LP Amsterdam, Nederland

  Heerlijk eten, drie gangen. Kosten: 7,00. Met Stadspas groene stip iet het 4,00 euro. 1+1 gratis in 2023.  Opgeven kan bij Hans van Amstel: 06 30486426 uiterlijk op de donderdag ervoor.

donderdag, 05 oktober 2023
 • Gezamenlijke activiteiten
  10:00 - 14:00

 • Yoga met Vydia
  10:30 - 11:15

  Drie kwartier in stilte ontspannen en oefeningen doen om de spieren soepel en sterk te houden. Een heerlijk begin van de dag. Toegang gratis, aanmelden is niet nodig.

 • Een lied en een een gedicht
  11:15 - 11:30

 • Brunch
  11:45 - 12:15

  Gratis brunch voor alle deelnemers van het Odensehuis

 • Film over de Bijlmermeer met nabespreking
  12:15 - 13:45

 • Medewerkers aanwezig voor informatie, afspraken, kennismaking
  14:00 - 16:00

 • Alzheimer Trefpunt - Dementie en veranderend gedrag
  16:30 - 17:30
  No Limit, Geldershoofd 80, 1103BG Amsterdam

  Hoe te reageren op het veranderende gedrag van je geliefde? Waar loop je tegenaan en hoe houd je het leven met je naaste met dementie fijn? Inleiding door Hans van Amstel, kwartiermaker van het Odensehuis en bijdrage door Joop Jansen, ervaringsdeskundige.

Nieuws van het Odensehuis Zuidoost

week van dementie logo

Week van Dementie 2021

Elk jaar organiseert Alzheimer Nederland de Week van Dementie rondom de internationale Alzheimer Dag op 21 september. De vele gezichten ...
Verder Lezen
uistapje zandvoort oh zuidoost

Zonnig Zandvoort

Eind juni is een groepje Odensemensen uit Zuidoost met coördinator Karine op de trein gestapt naar Zandvoort. Iedereen vond het ...
Verder Lezen
Print Friendly, PDF & Email