Technologie Spreekuur

Technologie is een oplossing, maar schept ook veel problemen, bijvoorbeeld op het gebied van privacy. Technologie is niet neutraal, maar gebonden door overheden, bedrijven, producenten en financiers. Op het spreekuur gaan we met name in op de praktijk en nemen de onderliggende problematiek in het gesprek mee, want goede bescherming van onze data is van groot belang, juist bij het dagelijks gebruik.
Op de maandagmiddag van 13:30 tot 15:00 uur wordt er advies en ondersteuning geboden bij het gebruik van digitale apparaten zoals de smartphone, de tablet en de computer. Als de technologie goed is afgestemd op de persoon die het gebruikt kan het zeker een meerwaarde zijn, is onze ervaring. Het spreekuur is in eerste instantie bedoeld voor mensen met geheugenproblemen en hun naasten.
In verband met Corona, maar ook omdat 1-op-1 het beste werkt, gaarne reserveren. Dat kan telefonisch 020 – 337 42 44 of via dit e-mailadres: technologiespreekuur@odensehuis.nl.

Seniorweb

Seniorweb richt zich op 50 plussers en biedt cursussen en workshops aan, plus individuele ondersteuning. In stadsdeel Zuid beheren zij een eigen leslokaal in het Huis van de Wijk aan de Rijnstraat 115. Kijk voor meer informatie op hun website.

Cybersoek

Cybersoek geeft gratis hulp bij digitale vragen, elke donderdag van 13:30 tot 15:30 uur. Locatie OBA CC Amstel aan het Cullinanplein 1. Aanmelden via 020-6934582 of mail.

Welkom Online

Welkom Online is de titel van een digitale training (dus via internet) om allerlei vaardigheden aan te leren om meer vertrouwen te krijgen in het werken met digitale middelen, zoals internet, smartphone, tablet. U volgt Welkom Online zelfstandig of u kunt via het Ouderenfonds hulp van een vrijwilliger krijgen. U heeft hiervoor een tablet of een computer nodig met een internetverbinding. Het lesprogramma duurt maximaal 16 weken, met een les van 1 uur per week. Als u het wilt, kunt u het ook in kortere tijd doorlopen.
Meer informatie op de website van het Ouderenfonds.

Digimaat

Digimaat koppelt een student Sociaal Werk aan de hulpvrager. De student komt bij de hulpvrager thuis omdat het ontbreken van digitale vaardigheden dikwijls diverse oorzaken en gevolgen heeft.

Digimaat in het kort:
 
  • Wekelijks komt de student 1,5 uur langs voor een periode van +/- 4 maanden.
  • Wij hebben een regeling voor mensen die zelf geen laptop hebben of dit kunnen aanschaffen.
  • De studenten en deelnemers worden met zorg aan elkaar gekoppeld.
  • Dit alles is geheel kosteloos en mogelijk voor iedereen uit elk stadsdeel van Amsterdam.

Meer informatie op de website van stichting Sina.

Hieronder vind je linkjes naar filmpjes waarin o.a. wordt uitgelegd hoe videobellen, mailen en iets zoeken op internet in zijn werk gaat.
Hoe werkt videobellen?
Hoe kun je e-mailen?
Hoe maak ik een backup van de computer of laptop?
Hoe zoek je iets op internet?
Hoe stel ik een nieuwe Windows computer in?
Hoe beheer ik wachtwoorden?
Print Friendly, PDF & Email